eglise saint aout

Saint Août

Op 25 km van de doorgaande route naar het zuiden, de A20 richting Limoges, Toulouse of de Dordogne ligt ons dorpje Saint Août in departement l'Indre (afslag Chateauroux Centre, ongeveer 160 km ten zuiden van Orleans).

St. Août telt ongeveer 850 inwoners.

Voor alle dagelijkse voorzieningen kunt u in het dorp terecht (op ongeveer 2 km van ons boerderijtje). Er is een bakker, een kruidenierszaak, een drogist/apotheek, een bar-tabac en uiteraard een paar cafeetjes annex restaurant.

St Août ligt op een knooppunt van een aantal D wegen. De belangrijkste doorgang is de D 918. Door deze ligging heeft St. Août een regionale functie. De winkeltjes zijn ook 's winters open en er is zomer en winter op dinsdagochtend een regionale markt.

Door de ligging van St. Août is ons boerderijtje een ideale plek voor campers/caravans op doorreis naar Zuid Frankrijk en/of Spanje.

Wij wonen op La Braudière, even buiten het dorp. De routebeschrijving geeft aan hoe u vanaf Parijs moet rijden om ons te vinden.

Le Berry, de streek waar St. Août in ligt, is precies het centrum van Frankrijk. Het is een rustige streek, niet al te toeristisch, hoewel er voldoende in de omgeving is te doen. (zie Omgeving) Veel bos, kastelen, rivieren en niet te heuvelachtig voor fietsvakanties. In de zomer voor wie van een constant gematigd zonnig klimaat houdt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2005 - 2021 All rights reserved